Sajt slovarica.com je namenjena deci predškolskog i ranog školskog uzrasta i pomaže im da na lak i zanimljiv način savladaju sva slova azbuke i abecede, kao i čitanje i pisanje.

Slovaricu su osmislili jedan tata i jedna mama u želji da svojoj deci učenje slova učine zabavnim, modernim i jednostavnim, a boravak pred računarom korisnim i edukativnim. I oni sami su bili iznenađeni kad je jedna mala petogodišnja šmizla za samo nekoliko dana sa velikim entuzijazmom počela uspešno da čita, a jedno malo troipogodišnje prase da prepoznaje i piše sva slova. Zato su odlučili da Slovaricu putem interneta podele i sa ostalom decom i roditeljima.

Polazeći od najlakših vežbica, gde na osnovu slike treba da od ponuđenih slova izabere prvo slovo reči (npr. A kao Avion), dete – u slučaju uspešnog rešavanja – automatski prelazi na sledeći teži nivo, gde se od njega zahteva da dopuni srednja ili krajnja slova reči. Reči se prikazuje po slučanom izboru, tako da će se dete svaki sledeći put susretati sa novim rečima. Pritom, svaka uspešno rešena reč donosi malu nagradu u vidu omiljene slike deteta.

slovarica.com je prilagođena svim trenutno aktulenim browserima, a može da se koristi i na smart telefonima i tablet računarima.

Slovarica nije završen projekat. On će „rasti“ sa našom decom i njihovim interesovanjima i edukativnim potrebama. Naravno, svi predlozi i sugestije ostale dece i roditelja su dobrodošli i poželjni.

© 2020 By Slovarica - Sva prava zadržana